Guncelleme : 31.01.2017 20:16:01
 
 
 
 
Ana Sayfa Dergi Hakkýnda Yayýn Ýlkeleri iletiþim
 
 
Arama
Aramak için:
Site icinde Ara
Internette Ara


Site Icerigi
Makale
Çeviri
Belge
Karar Çevirisi
Kitap Ýncelemesi
Uluslararasi Sözlesmeler
Mahkeme Kararý
Kanun Tasarýsý
Anayasa Mahkemesine Ýptal Baþvurusu
Mevzuat
Yönetmelik Taslaðý
Yönetmelik Deðiþikliði
E-Kitap

E-Akademi de"Kitap Ä°ncelemesi" kategorisinde
2 sayfada Toplam 7 yazi bulundu.

Kitap Ýncelemesi / Book Review / Buchbesprechungen / Rezension
  Yap - Ýþlet - Devret Modeli, Hukuki Mahiyet ve Deðerlendirme

Artan yatýrým ihtiyacýnýn sadece kamu kaynaklarýyla finansmanýnýn imkansýz olmasý, yeni finansman yöntemlerinin geliþmesine neden olmuþtur. Yap-Ýþlet-Devret Modeli bu yöntemlerin baþýnda gelmektedir.

Yap-Ýþlet-Devret Modeli, kamu hizmetlerinin kurulmasý ve iþletilmesi yönünde yapýlmýþ projelerin hayata geçirilmesinde, devletin iç finansman kaynaklarýnýn yetersiz ve kredi limitlerinin sýnýrlý kalmasý sonucu ortaya çýkmýþtýr.

Yap-Ýþlet-Devret Modeli, bir alt yapý ya da bayýndýrlýk iþinin özel sektör tarafýndan masraflarý karþýlanmak suretiyle kurulmasý ya da kurulu bir hizmetin belli bir süre iþletilmesi için yatýrýlmýþ sermayenin amortismaný ve belli orandaki karý gerçekleþtirildikten sonra, tesisin bedelsiz olarak ilk sahibi kamu idaresi ya da kurumuna devir ve teslimi prosedürünü içermektedir.

Model ile ilgili yasal düzenlemelerin kaynaðý Anayasadýr. Anayasanýn 155. maddesinde, kamu imtiyazlarý ile ilgili idari sözleþmelerin yapýlmasýndaki sözleþme metinlerinin önce Danýþtay’ýn ön incelemesine tabi olduðu hüküm altýna alýnmýþtýr.

Yazan : Nihat EDÝZDOÐAN
Bu yazý dergimizin 6. sayisinda (AÐUSTOS 2002) yayinlanmis olup.
Simdiye kadar 3820 kez okunmustur.

  Dr. Sururi Aktaþ'ýn 'Hayek'in Hukuk ve Adalet Teorisi' Kitabýnýn Kritiði

Liberte yayýnlarýndan çýkan Dr. Sururi Aktaþ’ýn bu çalýþmasýnda F.A. v. Hayek’in hukuk ve adalet teorisi incelenmiþtir. Konular, hukuk felsefesi ve politika biliminin teknikleri açýsýndan ele alýnmýþtýr. Üç bölüm halinde tasarlanan bu çalýþmanýn liberal hukuk ve adalet teorilerine katký yapacaðýný umuyoruz. Birinci bölümde filozofun metodolojik yaklaþýmý incelenmiþtir. Ýkinci bölümde hukuk teorisine yer verilmiþtir. Üçüncü bölümde ise filozofun adalet teorisine yer verilmiþ, konu diðer adalet teorileri açýsýndan karþýlaþtýrmalý olarak ele alýnmýþtýr.

Yazan : Metin UÇAR
Bu yazý dergimizin 1. sayisinda (MART 2002) yayinlanmis olup.
Simdiye kadar 4374 kez okunmustur.


Bulunan Sayfa(lar) : 1/ 2/
Site Menu

 




Bu site INTERNETsahibi Int. Hiz. Tarafindan Host Edilmektedir.
Ttec Plus Cep Telefonu Aksesuarı